Speciale techniek

Uitdeuken Zonder Spuiten is een speciale techniek dat zeer veel geduld en een goede oog-handcoördinatie vereist, een dagelijkse training is dan ook zeker nodig om bij te blijven in dit vak.

De deuk wordt verwijdert met gereedschap wat hier speciaal voor ontwikkeld is. Dit gereedschap, in ons vakgebied ook wel “tools” genoemd, zijn er in allerlei verschillende soorten en maten. Door met de juiste tool de deuk te bewerken, kunnen we een deuk geleidelijk naar buiten “masseren”.

Dit doen we van binnen uit door de deuk in de reflectie van een speciale LED – lamp net zo lang te bewerken totdat we deze er helemaal uit hebben gedrukt. Deukjes achter verstevigingen kunnen meestal ook verwijderd worden, dit doen we met behulp van inductie en/of lijmtechniek.

Het is mogelijk om kleine tot middelgrote deuken waarbij de laklaag niet beschadigd is te herstellen. Dit zijn voor een ieder de welbekende vervelende deukjes die vaak op parkeerplaatsen ontstaan (winkelwagentjes, deur tegen deur, kinderfietsjes, enz.). Maar ook niet te vergeten, eikels, kastanjes en natuurlijk de zomerhagel, waarbij in één hagelbui tientallen tot honderden deukjes in uw auto komen.

De deuk moet wel voldoen aan de volgende eisen:

  • Deuk moet (via achterzijde van het plaatwerk) bereikbaar zijn
  • Deuk mag niet te scherp zijn
  • Geen lakschade
  • Voldoende rek in plaatwerk
  • Minimaal 3 cm van de zijkant van het deel.